понеділок, 22 лютого 2016 р.


             Міжнародний день рідної мови

Ти велична і проста.
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово!
Мова – пісня колискова.
Мова – матері уста.

І. Багряний
Кожного року 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно з тридцятою сесією Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

«Мова – духовний скарб» - цей вислів знайомий нам з дитинства. З малечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовної культури. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою та спілкуванням. І кожен з нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині. Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими?

Саме тому, коли святкується  Міжнародний день рідної мови її називають свою рідну мову материнською мовою, мовою свого народу.

З нагоди цього свята бібліотекар Сидора Оксана провела літературну годину «Мово моя барвінкова», з учнями молодшого шкільного віку  початкової школи с. Вільховатий.

Діти дізналися про те, як важливо любити і берегти рідну мову, адже саме вона є найбільшим скарбом кожного народу.

Також присутні ознайомились  з цікавим книгами і мали можливість  вибрати  книги додому.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар