понеділок, 20 березня 2017 р.

                        Увага нові книги!


                  Для дітей:




                                     Стрековська - Заремба, М.
                                      Філіпек і весела сімейка / М. Стрековська-Заремба; пер. І. Котляревської - Фесюк. – Х.: ВД «Школа», 2016. – 160 с.
                                         
                         Книги про Філіпека Вужека, написані, щоб розважати й повчати. Розважати - дітей, а повчати - дорослих.  Тому не чекайте, поки батьки знайдуть півголини вільного часу для того, щоб вам почитати. Ви прочитайте їм про Філіпека. Нехай вони послухають вас хоч п`ятнадцять хвилин, головне - щодня...   



                                      


                                              
     Кирпа, Г. 
                                    Мій тато став зіркою: оповідь / Г. Кирпа ; худ.-оформ. О. Була. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2015.

                             Зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинки, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумовує про зовсім недитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. А полегливий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою...




                                   Тарас Каляндрук
                                     Дітям про Козаків / Тарас Каляндрук. - Львів: Апріорі, 2016.
 

Цікаво про:
- запорізьких козаків, пластунів та характерників;
- їхню військову культуру й бойове мистецтво;
- фізичну та психофізичну підготовку;
- військові традиції та звичаї;
- віру й духовне життя



   






Білий Д.
  Дивовижні пригоди скіфа Атея. Книга перша. Таємниця Щита Таргітая. - К.: ТОВ "Книжкова база "Альфа", 2016.- 64 с.

Повість розпочинає серію книг про пригоди юного скіфа Атея і переносить читача у стародавні часи,з Великим переселенням народів. Гостросюжетний твір, у якому конкретні історичні події тісно переплетені зі стародавніми легендами і переказами, примусить читача поринути з головним героєм роману - молодим скіфом Атеєм - у дивовижний світ небезпечних і карколомних пригод, дозволить познайомитися з життям і побутом стародавніх народів, які населяли Україну в античні часи.
Для дітей старшого та середнього шкільного віку.


Білий Д.
Дивовижні пригоди скіфа Атея. Книга друга. Подорож до Міста Мерців. - К.: ТОВ "Книжкова база "Альфа", 2016.-48 с.




А. Аудгільд Сульберг
         Хто проти суперкрутих: повість. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.- 208 с.

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.



Мензатюк Зірка
   Як я руйнувала імперію. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.

Перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Кого боялися? І чого прагнули?
Герої повісті - підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна.

Рутківський В.
 Гості на мітлі: повість. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.- 240 с.

Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план...



Рибалко М.
Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг.

будьте обережнішими зі своїми бажаннями! Адже коли дуже-дуже захотіти потрапити поза межі Реальності! А там... поруч зі звичайними людьми живуть дракони, розбійники, королі природних стихій, котрим притаманні людські почуття.
Повернення можливе тільки тоді, коли сила дружби здолає всі випробування і з`єднає в єдине ціле амулет "Скіфске сонце".

Золотоволоска та інші чеські казки/ зібрав та опрацював Карел Ербен; переклала з чеської Лідія Кіцила; за мотивами класичних малюнків Артуша Шайнера проілюструвала Світлана Чернишева. - Львів: Видавництво "Астолябія", 2014. - 160 с.


                               Для дорослих:





Шевчук В.О.
На березі часу. Ті, котрі поруч: Спогади про митців і вчених/Валерій Шевчук.-К.: Либідь, 2016.

У цій книзі автор згадує про вчених і митців, з якими перебував у дружніх взаєминах або ділових стосунках. Оповідь залучає спогадовий матеріал від 60-х років минулого століття і до сьогодні із безліччю маловідомих фактів та великим документальним супроводом.


Ренд А.
Чловік, якого я купила: з ранніх творів/ Айн Ренд; пер. з англ. В.К.Горбатька; худож.- оформитель Л.П.Вировець.- Харків: Фоліо, 2016 .

Ця книга познайомить читачів з творами Айн Ренд 1920-1930 років, котрі не були опубліковані за її життя.


Чемерис В.Л.
Марина - цариця московська: іст. роман/ Валентин Чемерис; худож.- оформлювач О.М.Іванова.- К.: ДОВЖЕНКО  БУКС, 2016.

Марина мнішек, польська графиня, вісімнадцятирічна дочка воєводи з українського Самбора з Карпат, волею випадку (чи історії) стала царицею і жоною двох царів тих лихих часів, які на Русі прозвали Смутними, а її - царицею Смути.
Про це розповідається в романі Валентина Чемериса.


Іваничук Р.І.
Сліди на піску: новели та оповідання/ Роман Іваничук; упоряд. Н.Л.Бічуя, В.В.Габор; худож.- оформлювач Л.П.Вировець.- Київ: ДОВЖЕНКО  БУКС, 2016.

Книга містить короткі повісті, новели й есеї, написані в різні роки. В маленьких оповідках автор розмірковує про давню історію України та наше суперечливе сьогодення, розкриває характер людини крізь призму душі при мінімумі зовнішніх подій. Книга сповнена тривог за долю українського народу, однак пройнята вірою у його велике майбутнє.



Алексієвич Світлана
Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього: Роман/ Переклад і післямова Оксани Забужко.- К.: КОМОРА, 2016.

Художньо-документальний роман білоруської письменниці говорить голосами "маленьких людей" про катастрофу, що зруйнувала мільйони життів, перевернула світогляд цілого покоління, а заразом відхилила залізну завісу й підважила непорушну, здавалося, конструкцію радянської держави. Роман створено на основі розлогих інтерв`ю з очевидцями та потерпілими від Чорнобильської трагедії.


Трофинович В.М.
Любов на лінії вогню/ Васіліса Трофимович; худож.- оформлювач В.М.Карасик.- Харків: Фоліо, 2016.

У кожному оповіданні письменниці, журналіста, колишнього прес - офіцера добровольчих формувань, яка понад півтора року провела в АТО разом зі своїми героями, читачі знайдуть щирість, реальний патріотизм і дійсне прагнення кращого майбутнього нашої країни.


Леранжіс  Пітер
39 ключів. Гніздо гадюки.- Х.: Вид-во "Ранок", 2014.- 224 с.

Шалені перегони за тридцятьма девятьма ключами нових обертів. На чотирнадцятирічну Емі та її молодшого брата Дена чекають нові випробування в Індонезії, де вони потерпають від вивергнення вулкана, страшної пожежі, під час якої гине російська шпигунка, та чергового зрадництва підступного дядечка Алістера, а також у північній Африці, куди вони вирушають на пошуки наступного ключа слідами Вінстона Черчіля та вождя зулусів Шака.


Корман Гордон
39 ключів. Код імператора.- Х.: Вид-во "Ранок", 2014.

Таємничий Шаолінь, велетенські міста і старовинні пам`ятки Китаю, Заборонене місто і Великий Китайський мур - це арена, на якій розгортається новий етап гонитви за тридцятьма дев`ятьма ключами до всесвітньої могутності та нечуваної влади.


Ф. Скотт Фіцджеральд
Великий Гетсбі: роман / Ф.Скотт Фіцджеральд; пер. з англ. Андрія Пехника. _ К.: Знання, 2014.

Автор надзвичайно майстерно передав приховану за карнавальною яскравістю життя психологічну надломленість після-воєнного покоління. Це захоплююча й вишукана казка про Америку 20-х років минулого століття, в якій показано американську мрію, що обернулася трагедією.


Едгар Аллан  По
 Чорний кіт та інші історії / Едгар Аллан По; пер. з англ. Галини Пехник. - К.: Знання, 2015.

До пропонованої збірки увійшли оповідання написані у готичному стилі, герої яких мають незвичайну вдачу й вирізняються ексцентричною поведінкою. Твори насичені глибоким психологізмом, екстримальними ситуаціями, в яких виживають лише сильні духом. Майстерне поєднання містичних елементів, сцен жахіть, вчинків що суперечать усталеним уявленням про життя і смерть, з романтикою, сатирою, натяками і недомовленостями робить твори Едгара По цікавими і привабливими для читачів і сьогодні.



Мицик Ю.А.
Чигирин - гетьманська столиця. - К.: ТОВ "Видавництво "Кліо", 2016.

Це видання є першим узагалюнюючим дослідженням з історії гетьманської столиці - Чигирина, з яким пов`язані часи Національно - визвольної війни українського народу 1648 - 1658 рр., часи Руїни і гайдамацького руху. У ньому висвітлюється також історія Чигиринського полку та низки населених пунктів на його території (Суботів, Медведівка та ін.). Книга, в якій охоплено події з давніх часів до 19 ст., грунтується як на опублікованих, так і на архівних джерелах, проливає світло на незнані сторінки історичного минулого важливого регіону України козацької доби.


Немає коментарів:

Дописати коментар