четвер, 22 червня 2017 р.

                           Зустріч у бібліотеці



Карпатський біосферний заповідник розпочав проведення комплексу освітніх заходів на відзначення професійного свята – Дня працівника природно-заповідної справи в Україні.
Так сьогодні у Костилівській сільській бібліотеці був проведений комплексний освітній захід «Червона рута».

Червень – період масового цвітіння у високогір`ї Карпат– рододендрону східнокарпатського, знаного у народі як «червона рута».
Задля поширення знань про цю чи не найвідомішу карпатську рослину 22 червня працівники еколого-освітнього центру «Центр Європи» Липчак З.П. та Беднар М.Ю. спільно з працівниками сільської  бібліотеки  Песар Л.І. та Штечук Н.В. розповіли про особливості легендарної «червоної рути», необхідність і заходи її охорони. А також провели майстер-клас з виготовлення дівочих віночків, прикрашених рукодільними квіточками рододендрону з гофрованого паперу. Робити віночки з квітами напередодні 7 липня – давня українська традиція. Учасниками майстер-класу стали учні 5-6-х класів місцевої школи.
У процесі виготовлення головних прикрас, діти слухали цікаві легенди не лише про «червону руту», але й про папороть (адже невдовзі святкуватиметься колоритне свято Івана Купала), нарцис та інші рослини заповідника, які занесені до Червоної Книги України.  Працівники заповідника  представили презентацію "Карпатський біосферний заповідник".

 Дівчата також наспівували знамениту пісню Івасюка В. "Червона рута" і робота над віночками проходила весело.
Крім традиційних віночків, діти виготовляли надвірні вінки-прикраси з використанням листя папороті та інших рослинних елементів: листя дуба та клена з кольорового паперу, різноманітних квітів з гофри.
Присутні переглянули тематичну поличку "Географічний центр Європи" та бібліотеці  подаровано різноманітну друковану продукцію заповідника.






Немає коментарів:

Дописати коментар