середу, 6 червня 2012 р.


                Доброволець  Корпусу Миру США Еліс Кампбелл-Орд.


Ось уже два роки пройшло з того часу,як волонтер приїхала у наше село,
таке стало можливим тому,що село виграло черговий грант по створенню
Центру сталого розвитку громади,який покликаний розвивати і забезпечувати сталість мешканців місцин на основі всіх ресурсів самої громади.
За цей час Еліс полюбила наших юних краян,проводила з ними заняття по поглибленому
вивченню англійської мови. Приймала участь у написанні різних  проектів,завдяки яким вирішуватимуться  соціальні й економічні проблеми Костилівки.
У бібліотеці відбувся захід присвячений  від'їзду Еліс з нашого села.На ньому були присутні керівники установ та організацій,вчителі ,друзі та знайомі з якими співпрацювала у селі.
Учні школи та вчитель англійської мови  Молдавчук О.Ю. підготували захід на англійській мові.








На цьому заході були вручені подарунки від керівників установ.Цінний подарунок- вишита українська сорочка,яку подарувала голова села О.В.Сметанюк.







Еліс також приймала участь у написанні проекту «Організація нових бібліотечних послуг з
використанням вільного доступу до Інтернету». В основі проекту лежить модернізація доступу громадян до інформації у публічних бібліотеках шляхом обладнання технікою,навчання та розвитку організаційної спроможності.
Завдяки цьому проекту та програмі «Бібліоміст» наша бібліотека отримала 3 ком”пютери ,3 комплекти навушників та веб-камер,принтер та сканер.На сьогодні бібліотека надає населенню сучасні іноваційні послуги.
Завдяки безкоштовному інтернету збільшилось відвідування користувачів,особливо студентів, учнів,вчителів та безробітних. Вони мають можливість отримати допомогу у підготовці курсових робіт та рефератів,  безробітні  отримати інформацію у пошуці роботи,та мають можливість спілкуватися по SKYPE з рідними та близькими.

Бібліотекар-координатор Інтернет-центру завжди надасть допомогу та консультацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар