вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Тиждень правових знань


                   




У рамках правового тижня у бібліотеці проходили  заходи, для різних категорій користувачів:

 

ТЕМАТИЧНИЙ ВЕЧІР

«ЗАКОН. ПРАВО. МОРАЛЬ».

«Право – це все те, що істинне і справедливе» -  сказав Віктор Г’юго. Захід відвідали  учні-старшокласники місцевої школи. Адже з  правовими питаннями ми зустрічаємось часто. Розпочався тематичний вечір з бесіди «Мораль і право» та з легенди «У світі мінливих цінностей». Учасники заходу також мали змогу переглянути книги з бібліотечної виставки: «В майбутнє із законом». Присутні  взяли участь у дискусії «Мистецтво жити гідно:У чому воно полягає? » Завершився захід переглядом відеофільму «У чому сенс життя? »Захід допоміг учням зрозуміти зміст людського життя, визначити своє місце в ньому, сприяти вихованню в них людяності та чесності.

Віртуальний екскурс  «Віртуальний світ права»

Учні старшокласники мали змогу переглянути огляд правових документів.

 
Проведено бібліотекарем Жигуц М.

 
Для учнів молодшого шкільного віку оформлено тематичну поличку «Права і закони у твоєму житті», проведено бесіду «У кожного з нас є право…».

Здійснили  Інтернет – мандрівку «Дітям про Конвенцію ООН про права дитини». Також було виготовлено і роздано буклет – памятку «Мої права. Мої обов’язки».
Провели захід: Песар Л. завідуюча бібліотекою
Штечук Н. - шкільний бібліотекар
Липчак Г.- соціальний працівник школи
Гомонай І.- вчитель.
Головний висновок, який зробили діти під час тижня права, - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

 

 




 
 
 
 
ОБЛАСНИЙ КОНКУРС "МОЇ ПРАВА"

Вихованці Рахівського РЦНТТ: Вилді Галина, Семенюк Олександра та Пріц Галина взяли участь у підготовці до обласного конкурсу "Мої права" і зробили свої малюнки на різні теми. Вилді Галина зробила малюнок на тему "Ми маємо право на життя".
Семенюк Олександра зробила малюнок на тему "Ми маємо право на власний відпочинок.
Пріц Галина зробила малюнок на тему "Право на піклювання дітей".
 



КОРОТКИЙ ОПИС МАЛЮНКА "МИ МАЄМО ПРАВО НА ЖИТТЯ"
Галина Вилді у своїй роботі "Ми маємо право на життя" розповідає наступне. Кожен з нас, особливо діти мають право на світле і прекрасне життя в нашій країні. Адже ніхто не має право робити над ними насильницькі дії, тримати їх у жорстокості та керувати їхньою свободою. Життя є найціннішим над усе, особливо дитяче, яке повинно ревниво охоронятися та піклуватися дорослими. Адже кожна дитина отримує радість лише тоді, коли її батьки дають їй прекрасне і щасливе життя та піклуються про неї.
Кожен знак малюнка має свою строгу і вірну розшифровку.
Дівчина - це дитина, дитяче життя.
Лелека - це свобода і незалежність дитини, це вільний простір в якому повинна вона жити.
Сонце - це радість і тепло, яку повинна відчувати кожна дитина у своїй родині.
Синє небо - це чистий і вільний простір наповнений Божою благодаттю.
Зелена трава - це підніжжя вільного життєвого простору по якому повинна сміливо ходити кожна дитина.
Виходячи з цього, сам малюнок автора говорить наступне.
Дівчина - це дитина кожної сім'ї; лелека - це свобода і незалежність яку повинні надати їй кожні батьки; сонце - це радість, яку повинні майже постійно дарувати батьки; синє небо - це чистий чудовний простір в якій повинна жити кожна дитина; зелена трава - це міцна і водночас м'яка підлога життя яку повинні створити кожні батьки для своєї дитини.
Лише в такому випадку діти можуть прожити своє дитяче життя щасливо і радісно.
КОРОТКИЙ ОПИС МАЛЮНКА "МИ МАЄМО ПРАВО НА ВІДПОЧИНОК"
Олександра Семенюк у своїй роботі "Ми маємо право на відпочинок" розповідає наступне. Кожна дитина має право на власний відпочинок не тільки в літній період, але й інші сезони року. Це говорить про те, що крім фізичної і розумової праці, кожна дитина повинна відпочивати як з батьками так і з вчителями на природі, робити різні краєзнавчі екскурсії у своєму рідному краї, проводити різні ігри та масові заходи.
Відпочинок - це краса і здоров'я, це натхнення і любов до природи та навколишнього середовища. Лише в природі можна пізнати доброту та радість. Тому, кожні батьки повинні старатися приділяти більше уваги відпочинку для своїх дітей.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар