неділю, 21 жовтня 2012 р.


                       

                                   Інтернет-центру

                          бібліотеки-філії с.Костилівка

                                виповнився один рік 


                

На сьогоднішній день бібліотека с.Костилівка – це сучасна інформаційна установа,що сприяє професійному та особистісному розвитку громадян.
Ось, уже рік,як при бібліотеці створений Інтернет-центр,завдяки програмі Бібліоміст .Одне з основних завдань – забезпечення оперативного доступу читачів до різносторонньої інформації.
 
     Що таке сучасна бібліотека? Це комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр, що має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля всієї родини. Це також місце де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах для дітей і дорослих. Хочеш приємно здивуватися, відкривши цілком новий світ інформації, технологій, і спілкування? Інтернет, книги, музика, цікаві події, неординарні особистості, і ще багато нових послуг - усе для тебе в бібліотеці. Безкоштовно.



 

Що може запропонувати сучасна бібліотека саме тобі? На додачу до читання книжок, газет і журналів у бібліотеці ти зможеш безкоштовно: пройти навчання комп'ютерної грамотності і здобути або покращити навички роботи з необхідними програмами та Інтернетом; телефонувати рідним і друзям по Скайпу в інші міста та за кордон; ділитися фото, музикою, відео з друзями у соціальних мережах;отримати правову консультацію, зокрема, з питань пенсій, соціального захисту,трудової міграції тощо; знайти лікаря й організувати візит до потрібного медичного закладу (адреси, години прийому, порядок запису, що мати з собою,відгуки про лікаря та заклад від інших пацієнтів); знайти оголошення про вакансії, навчитися грамотно, і таким чином взяти участь у прийнятті важливих рішеньскладати резюме, подавати свою кандидатуру і проходити співбесіду;влаштувати собі цікавий відпочинок й екскурсії; пограти в ігри з дітьми; купити через Інтернет саме те, що тобі потрібно, і що недоступне у магазинах твого села; виконувати домашні завдання і творчі проекти, користуватися електронними підручниками; навчитися танцювати, прочитати новини свого регіону, країни,світу і висловити власну думку; ознайомитися з інформацією органів влади,прокоментувати владні ініціативи.









Кожний користувач бібліотеки попередньо записавшись до центру,має можливість впродовж однієї години безкоштовно подорожувати Інтернетом.

Користувачами Інтернет-центру є представники найрізноманітніших верств населення: студенти,учні,вчителі,безробітні,молодь та інші.
Ведеться документація,щодо обліку роботи Інтернет-центру:журнал попереднього запису,журнал обліку читачів.

Протягом року відвідало Інтернет-центр 1240 користувачів.
Проведено багато цікавих заходів.Екскурсії в Інтернет-центр,віртуальні подорожі,день інформації «Як не заблукати в інформаційному просторі»,бесіда «Інтернет,як джерело інформації»,  «Що ми вибираємо: книга чи комп’ютер?» Для молодших користувачів проводяться різні ігрові форми  роботи: вікторини, загадки,цікаві ігри, віртуальні подорожі. Година цікавих повідомлень «Цікаві сторінки в Інтернеті», «Подорож Країною Мультляндією»,ознайомлення з графічним редактором Paint,застосовували свої знання в створенні малюнків. Допомагають їм також учні-волонтери старших класів.

Бібліотека с.Костилівка є учасницею Всеукраїнської Мережі Пунктів доступу громадян до інформації органів державної влади.

 

 

 

  Інтернет став для користувачів,засобом пізнання,освоєння та застосування нових технологій у навчанні і задоволенні наукових та професійних запитів.

Проект дав змогу створити свій блог: htt//kostulivka.biblioteka.blogspot.com.

 Сьогодні впевнено можна сказати, що суттєво збільшилась кількість користувачів бібліотеки, урізноманітнилися їх запити.

Комп’ютер швидко став елементом нашого повсякденного побуту.Навики роботи на комп’ютері потрібні практично кожній людині. Комп’ютер допомагає не тільки в роботі, але і в навчанні. Справді, діти відчувають потребу в такій новітній технології, адже завдяки їй можна дізнатися багато нової та цікавої інформації. За рахунок мультимедійних ресурсів і нових форм викладу матеріалів підвищується мотивація та інтерес до навчання. Але, тим не менше, основним джерелом знань є все-таки бібліотека. І саме вона повинна йти в ногу з часом, забезпечуючи усім необхідним, в тому числі й доступом до мережі Інтернет.
 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар