середу, 4 грудня 2013 р.

27 листопада 
у приміщенні бібліотеки-філії №26. с.Костилівка відбулася 

ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ
                                           « ПОЕЗІЯ ДУШІ МОЄЇ»


Книжкова виставка  « Краса душі у слово перелита»
  Поезія – це музика, хвилююча душу, яка наповнює її безмежною любов’ю до природи, Батьківщини... Благословенна та земля, що Богом освячена, благословенний той край, коли живуть в ньому світлі і духовно багаті люди! – Такими словами розпочалася творча зустріч молодих літераторів, яка відбулася в приміщенні біблітеки.
    А наше село, як і вся Рахівщина, дійсно освячене Богом, бо живуть у ньому багато красивих, світлих і духовно збагачених людей.
    Колись, майже в кожній родині були свої коломийкарі, музиканти, самоучки.
   Отже, родинне коріння наснажує нашу молодь на творчість, часто не помічену, громадскістю,шкільним колективом.
     Допомогти молодим талантам, заявити про себе, удосконалюватися в зростанні і радувати своїм поетичним словом односельчан – таке завдання клубу за інтересами «Струни Душі», який працює при бібліотеці – керівник Жигуц М.Ів. та шкільної літературної студії  «Гірське джерело», керівником якого є місцева поетеса Г.Дм. Данишек, яка періодично запрошує гостей до «поетичної кав’ярні», щоб поділитися своїми почуттями, думками, викладеними в літературній формі.
   Особливе зацікавлення викликала розповідь учасника клубу за інтересами В.В. Шмига, керівника гуртків географії екології лісознавства (Малої Академії Наук), який поділився своїми творчими планами про видавництво історичного роману  «Гора кохання»,
Створення краєзнавчих фільмів під єдиною назвою «Магія Костилівки», та інші проекти.
     В ході заходу порадувала слухачів своїми ліричними творами вчителька початкових класів Єрманьонок Мирослава Прокопівна, на слова якої, уже написав музику відомий композитор В.Д.Калинюк.
   З прочитаної поезії старшокласників, учасників літературної студії,склався яскравий малюнок душі молодої Костилівки: Краса рідного краю(Марія Маскалюк, Наталія Бойчук, Надія Юркуц, Вікторія Тодер), берегти яку закликала Галина Липей.
    Роздуми про майбутнє(Мар’яна Юркуц).
Доля українського генія Т.Шевченка (Нестор Пластун).
Внутрішня краса дівчини(Сітлана Она).
     «Може стану я поетом, а може, просто віршарем» - так закінчила свій виступ Мар’яна Юркуц.
    Нехай не стануть вони поетами, але будуть грамотними носіями рідної мови і будуть радувати своїх близьких, друзів поетичними вітаннями.
   Цінні поради дали творчій молоді вчителі-філологи Г.Й.Стасевська та Л.П.Бобота.
Завершилася зустріч обміном думками за чашкою чаю, кави і печивом, як у справжній кав’ярні.

Підготувала і провела зустріч бібліотекар М. Жигуц.




















Немає коментарів:

Дописати коментар