середу, 5 лютого 2014 р.


       Книги, подаровані авторами - земляками

Сучасна бібліотека – це не тільки інформаційно-комунікативний центр. Вона успішно відіграє свою роль і в управлінні інформаційними ресурсами.

І дуже добре, що  одним із джерел поповнення фонду нашої бібліотеки є книги, подаровані авторами. Бібліотека завжди потребує нової літератури. А читати книгу, подаровану автором, приємніше. А вдвічі приємніше, коли автор книги – наш земляк. Отож з великим задоволенням хочеться розповісти про дарувальників авторської книги.




Шмиг В.В.

Скеля кохання. Літературне видання. - Івано – Франківськ: СІМИК, 2013. – 80 с.

Написана на основі народного переказу, повість Василя Шмига «Скеля Кохання» відкриває таємницю події, яка сталася 1840 року в селі Костилівка на Закарпатті, розповідає про нещасливі взаємини молодої закоханої пари. Марічка, дівчина з багатої сімї, та Іванко, хлопець із простолюду, по-справжньому покохали одне одного. Але їхня любовна драма тривала недовго і закінчилася трагічно. Однак головні герої твору зуміли довести, що кохати не можна заборонити, бо це приводить до непередбачуваних наслідків.

 У моральному плані повість стверджує, що багатство не рятує від горя, воно стає непотрібним і руйнується, як відплата за заподіяне зло, а бідні люди стійко витримують найстрашніше горе. В цьому допомагає їм Господь Бог, який і дає їм певні випробування.

Василь Шмиг – молодий письменник із села Костилівка Рахівського району, що на Закарпатті. Середню освіту здобув у рідному селі (1990 – 2001), вищу – у Прикарпатському національному університеті імені В. Стефаника(2002 – 2006) й отримав спеціальність учитель географії та організатор туристично – краєзнавчої роботи.

«Скеля Кохання» - це повість, написана на основі розповіді людини уже поважних літ, за поверховим переказом якої крилася велика правда, що торочила романтичну нитку ще від 1840 року у селі Костилівка. Цей твір розкриває любовну драму двох вельми закоханих сердець, яка закінчилась трагічно.



 

                Гаврюк І.Д.
Двоїна: Поезії – м. Одеса – ТОВ «Елтон», - 2013, м.Іллічівськ – ТОВ «Гратек», 2013 – 100 ст.
У новій книзі автор ділиться з читачем своїми враженнями від краси світу. А ще занепокоєнням його подальшою долею.
Його лірика – щира, навіть сповідальна. Окреме місце займають філософські роздуми про місце людини у Всесвіті.
 
Іван Гаврюк народився 27 червня 1946 року в селі Костилівка Рахівського району. Закінчив Мукачівський сільськогосподарський технікум. Працює судновим електриком в Одеському стафцентрі. Тривалий час керував літературним обєднанням у місті Іллічівськ.
 
Іван Гаврюк  є автором поетичної збірки «Місяць полуниці», численних публікацій у колективних збірках, альманах та журналах. Член Національної спілки письменників України з 2004 року.
Гаврюк І.Д.
Місяць полуниці: Поезії. – Одеса: Астропринт, 2003. – 60 с.

 
Гафія Данишек «Мій зорепад», поезії.


 
 
Данишек Гафія Дмитрівна народилася 13 серпня 1950 року, в селі Костилівка, в сімї робітника. Неповну середню освіту одержала в рідному селі, середню – в Діловецькій десятирічці. Потім навчалася на філологічному факультеті Ужгородського університету.
Лірика Г.Данишек  зявлялася на сторінках районок «Соціалістична праця» та «Зоря Рахівщини», обласної газети «Новини Закарпаття», багатотиражки УжДУ «Радянський студент», альманаху «Гуцуліє, рідна земле» та інших періодичних і неперіодичних видань. По закінченні філологічного факультету Ужгородського університету чималі роки вчителювала,а потім директорувала у сільській школі, працювала у райвідділі народної освіти, також довгий час виконувала посаду заступника голови Рахівської райдержадміністрації. У 2005 році вийшла на пенсію.
 
Ми щиро вдячні всім авторам, які подарували нам свої книги, і сподіваємося, що традицію дарувати їх буде і надалі продовжено. Усі видання, подаровані бібліотеці авторами, представлені в нашому фонді виставкою. Тож, запрошуємо всіх до нашої бібліотеки для ознайомлення з нею.

 

 


 

1 коментар: