четвер, 14 травня 2015 р.


       Величне і прекрасне слово Мати!

       Від неї все на світі! Навіть світ…

 

 
Ще в колисці немовля
Слово «мама» вимовля.
Найдорожче в світі слово
Так звучить у рідній мові:
                              Мати, матінка, матуся,                                   
Мама, мамочка, мамуся! –
Називаю тебе я,
Рідна ненечко моя!
В. Гринько
       
День матері - одне з найбільш зворушливих свят. Цей день важливий для кожного з нас, адже мама — наша захисниця, яка все розуміє і все прощає, яка готова любити нас, незважаючи ні на що. Образ матері несемо в собі всі ми — вона з нами завжди, і в радісні дні, і в дні скорботи. Краса материнства і щастя, яке воно несе, оспівується поетами і художниками всіх часів і народів. Адже саме жінка в першу чергу закладає в дітях їх культурний рівень.

День матері - сімейне свято, і це важливий момент у вихованні дітей. Саме діти повинні пізнати, відчути, ким є для них мати, що зробила вона для них і якої пошани заслуговує. У щасливої матері зростають щасливі діти, тому давайте робити життя наших матусь прекрасним!

Минають роки, десятиліття, а на землі споконвіку є мати.

 День за днем, рік за роком матері віддають нам свою ласку, мудрість, добро, вчать чесності, гідності, любити свою землю, свій рідний край, поважати усіх, незважаючи на ніякі прикрості та негаразди, завжди бути людиною.

В цьому місяці ми святкуємо два родинних свята – День Матері та День сім’ї.  

Напередодні цього прекрасного свята у нашій бібліотеці  організована книжкова виставка «З родини йде життя людини», проведено годину спілкування з членами клубу за інтересами «Джерельце», метою заходу – формування в учнів духовні якості, як усвідомлення свого обов’язку перед батьками, а особливо перед матір’ю, показати велич жінки – матері, її роль в житті кожного з нас, закликавши любити своїх матерів, шанувати, пильнувати їх сьогодні, поки вони поряд з нами, щоб завтра не спізнитись, бо матері не вічні…
 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар