понеділок, 16 січня 2017 р.

                    Костилівка   колядує


В селі Костилівка відбувся ІІ гуцульський фестиваль коляди "Костилівка колядує"Захід пройшов у місцевому будинку культури і зібрав більше 15-ти колективів колядників (близько 140 учасників) та повний зал глядачів. Прийняти участь у прославленні народження Ісуса Христа колядою прийшли як і маленькі глядачі так і старожили села.

Свято розпочалося з привітань організаторів фестивалю - сільського голови с. Костилівки Інни Савляк та депутата Рахівської районної ради Юрія Саса, після чого настоятелі місцевих церков провели спільну молитву і гурт старої церковної коляди розпочав дійство.
Під час фестивалю всі присутні мали можливість поринути у різдвяну казку оповиту давніми гуцульськими колядами під звуки трембіт та баяну у виконанні різних колективів, а це і дитячі гурти юних колядників з початкових класів, колядників:"бетлегемів", "іродів", "пастушків", "янголів" та інших різдвяних героїв, а також гурти старих церковних коляд з різних куточків села, колективи місцевого будинку культури тощо. Також організатори подбали,  щоб на святі усіх бажаючих пригощали гарячим вином, яке готувалося на відкритому вогні, а малечу частували гарячим чаєм та різними солодощами. На фестивалі можна було почути велику кількість давніх гуцульських колядок, притч і віншувань та побачити різні різдвяні сценічні образи у традиційних гуцульських вбраннях.

Як розповідає 82-х річний місцевий старожил Олексій такого Різдва тут давно не було:

"Давно не бачив такої кількості колядників, не чув стільки приємних колядок, що в купі з "великим" цьогорічним снігом подарували неймовірну святкову атмосферу та незабутні враження"

Після виступів кожен учасник отримав подяку за участь у фестивалі "Костилівка колядує", який завершився спільною колядою всіх присутніх і загальними фото.

"Дуже приємно, що вдалося зібрати таку велику кількість колядників і потішити повний зал глядачів святковим дійством навіть посеред робочого тижня. Зазвичай після свята Василя велика кількість місцевих жителів від'їжджає на заробітки, сподіваюся ці приємні спогади зігріватимуть їх й на чужині", -
 каже голова села Інна Савляк.














Коляда у бібліотеці




Немає коментарів:

Дописати коментар