середу, 13 жовтня 2021 р.

 

                    Україна - козацький славний край


14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисників та захисниць України.

З Днем українського козацтва пов'язане святкування Покрови, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Образ козака неодноразово постає на сторінках книг та в екранізованих картинах, адже в українській культурі - це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам'яті поколінь. Славну кагорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, уже в 21 столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших земляків, які загинули за час неоголошеної війни на Сході України.

   Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність героям сьогодення, які боронять державу.

З нагоди цих свят у бібліотеці проведено історико - патріотичну годину "Україна - славний козацький край".

Завідувач бібліотекою представила присутнім книги про українське козацтво минулих часів, їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму, про подвиги воїнів захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.

 


 Обов'язок кожного з нас - завжди пам'ятати та шанувати наших героїв.








Немає коментарів:

Дописати коментар