четвер, 20 червня 2013 р.


                      Народний умілець

Все життя народного умільця Прокопа Ігнатюка пов’язане з мальовничою природою рідної Костилівки.




Прокіп Васильович народився 17 липня 1953 року в багатодітній сім’ї робітників. Батько працював лісорубом, мати домогосподарка . Навчався в Костилівській школі. Працював довгий час лісником та одноразово навчався в Сторожинецькому  лісотехнікумі, де і здобув професію технік-лісовод.

Зараз працює єгером, в Костилівському лісництві.

З дитинства його тягнуло до виробів з коріння, яке він знаходив під час своїх обходів у лісі, почав займатися коренепластикою з юних років. Його роботи майже з 70-х років представлені на місцевих, районних та обласних, а в 2008-2009 р. на республіканській виставці м.Київ.

І ще й хата,у якій народився на світ, з усіх сторін була оточена ялинами,буками,скелями,а поруч – весело дзюркотів струмочок. Все навколо вабило й притягувало хлопчину, уважно придивлявся він до непоміченого ніким коріння, в якому бачив чи гуцула, лісовика, білочку. І одразу, самотужки,брався втілювати задум. Натхнення ніколи не згасало,а в часи творіння завжди знаходив душевний спокій.
 

    Наділений Божим даром,П.Ігнатюк розширив поле діяльності: прикрашає дерев’яними витворами іконостаси,виготовляє ложки, миски, топірці, створює картини з моху. Все чого торкнеться його рука, наче оживає: птахи,звірі, забуті предки. Керує в школі гуртком « Різьба по дереву».

 Прокіп Васильович може годинами милуватися лісом, його неповторною красою. В ньому він черпає сюжети для своїх робіт.
 



 
 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар