пʼятницю, 20 лютого 2015 р.


                   День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні Україна вшановує Героїв Небесної Сотні, які загинули під час подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
Події останніх місяців 2013 і початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих
душі
нашого народу. Звичайні люди, мирні громадяни вийшли на Євромайдан, щоб відстояти своє право на краще життя. На очах у всього світу, у центрі Києва - Європейській столиці - цинічно розстрілювали беззбройних людей: студентів, викладачів, художників, фермерів, журналістів, робочих... Вони вийшли на мирний протест.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молодь. Ті, що тільки починали жити. В історію України вони увійшли як Небесна Сотня. Їх ховали під вигуки українців "Слава героям, Герої не вмирають!"



Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні жителі села мітингом - реквієм.
 


 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар