понеділок, 30 березня 2015 р.


Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2015!
 

Із книгою і словом поріднися,

Хай буде книга –твій насущний хліб

Тож зачерпни із неї і напийся,

Снаги, що в серці залишає слід

 

Щороку в березні у бібліотеках України  проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

Перед книгою віками схиляло в шанобі голову людство, вважало її своєю святинею. «Читання– ось найкраще навчання» - стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже, книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови,розкриває красу поетичного слова.

У бібліотеці  Тиждень дитячого читання розпочався  святом книги «До нас у гості завітай, Книгу зі святом привітай».

Протягом тижня проведено бібліотечний урок «Книга – твій друг», експрес – інформація «Чи знаєте ви, що…», Літературний марафон «У дружбі з Книгою», краєзнавчі мандри «У бібліотеці побувай та дізнайся про рідний край», діти ознайомились з краєзнавчим куточком, літературою рідного краю та творами місцевих письменників, також  мали змогу переглянути відео – фільм про наше село Костилівку.

Для молодших школярів проведено екскурсію до бібліотеки «Мандруємо Книжковим Містом».

Мета екскурсії дати дітям поняття: бібліотекар, читач; ознайомити з правилами користування бібліотекою; різноманітністю книг у бібліотеці; залучити учнів до читання книг; виховувати любов до книги і бережливого ставлення до неї.

Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя».

Підготовлено і роздано учням пам’ятку – буклет «Вчись і ти, як книгу берегти».

 
 
 


 












 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар