понеділок, 15 лютого 2016 р.


          

              Були ми там, куди нас кликав час
Вечір – зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав та учасниками АТО – на Сході України


З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  12 лютого в  сільському будинку культури відбулась зустріч з нашими земляками воїнами – афганцями та  учасниками  АТО.

Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії, брудна, неоголошена… Та хіба війни бувають чистими? Вона, як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі сердець, материнських сердець.

Сьогодні ми зібрались, щоб згадати імена учасників бойових дій і щоб пом’янути  тих, які загинули на війні, яка назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.

Мета зустрічі – формування громадської свідомості, сприяння осмисленню ролі людини в історії, аналізуючи події минулого, щоб краще зрозуміти сучасність.

Виховання молоді, загалом всієї громади, у дусі патріотизму, національної свідомості та гідності, гордості за синів України, односельчан, які з честю виконували інтернаціональний військовий обов’язок.

На зустріч запрошена сільський голова Маскалюк Інна Ігорівна, яка зі словами вдячності привітала воїнів – інтернаціоналістів та учасників АТО.

У ході зустрічі воїни – афганці  Юркуц Василь, Сокирлей Дмитро та Манілець Ілля та Сокирлей Микола - учасник АТО  розповіли в яких важких умовах їм довелося воювати, та відповідали на запитання наших учнів  школи та присутніх у залі.
 

Протягом зустрічі  музичним  дарунком воїнам були вітання учнів Костилівської школи: Веклюк Віталія (пісня про Афганістан), Надії Ігнатюк (пісня «Маки червоні»), Вікторії Виноградової («Горить свіча»), ансамбль «Джерельце» виконав пісню «Україно моя», «Шануймося друзі» та читання віршів Надії Крутіна.

 

 







 
Ми не повинні з вами забувати, особливо молодь, жертв Афганістану, загиблих Небесної Сотні, загиблих в АТО це потрібно для того, щоб на нашій землі не виникали нові війни завжди був МИР.

Пам'ять загиблих в Афганістані, Небесній Сотні та в АТО вшановано хвилиною мовчання.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар