неділю, 14 лютого 2016 р.


                   Світ починається з любові!

Із сердечками – валентинками в Україну прийшло свято усіх закоханих – День святого Валентина. Цей день в нашій країні відзначають не так давно, але він став вже досить популярним, і всі ми поринаємо в атмосферу його чарівності.

Любов -  почуття світле і добре. Воно може бути до Батьківщини, до рідного села чи міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і звичайно до книги, до читання. В цей день свої почуття ми виражаємо – «валентинкою» - листівкою у вигляді сердечка, яка є незамінним атрибутом цього романтичного свята.

До дня усіх закоханих працівники бібліотеки створили книжковий вернісаж де наші користувачі можуть віднайти одні з кращих творів українських та  зарубіжних письменників, які писали і пишуть про кохання.

Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їхні неймовірні історії кохання.

 
Шмиг Василь «Скеля Кохання», Неллі Топська «Любов – наснага, любов – журба», Загребельний П. «Роксолана», Л.Українка «Лісова пісня», Квітка – Основ’яненко  «Сватання на Гончарівці», Котляревський І. «Наталка Полтавка»,

Шекспір В. «Ромео і Джульєта», Пушкін О.С. «Руслан і Людмила», Толстой Л.Н. «Анна Каренина», Грін О. «Алые паруса»,Тургенев И.С. «Первая любовь», Збірник «Гимн любви» т.1, т.2.

Для менших наших користувачів представлено казки – казка нас переконує, що кохання та добро перемагають зло та негаразди, давайте згадаємо їх:

Пьеро і Мальвіна – О. Толстой «Золотий ключик або Пригоди Буратіно»

Дюльмовочка і Ельф – Г.К.Андерсен «Дюймовочка»

Принц і Принцеса  -  Г.К. Андерсен «Принцеса на горошині»

Принц і Попелюшка - Ш. Перро «Попелюшка»

Принц і Русалочка – Г.К.Андерсен «Русалочка»

Кай і Герда  – Г.К.Андерсен «Снігова Королева»

Принцеса і Свинопас - Г.К.Андерсен «Свинопас»

Оловяний солдатик і балерина - Г.К.Андерсен «Непохитний олов’яний солдатик»

Лускунчик і Марія – Ернест Теодор Амадей Гофман «Лусунчик і мишачий король».

Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку і підібрати для себе книгу.

Адже саме кохання у нашому житті дозволяє боротися з незгодами. Воно може підносити людину на хвилях радості, скидати у вир безнадії та туги. Та, певно, саме заради того щастя варто жити.

 






 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар