середу, 9 березня 2016 р.


Соціокультурний проект "Вся Україна читає дітям"



 

"Все Закарпаття читає дітям" – днями в краї стартує оновлений соціокультурний проект.

 
Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва близько 5-ти років тому долучився до масштабного соціокультурного проекту "Вся Європа читає дітям" та, надихнувшись успіхом Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі й інших країн, започаткував і в нас аналогічний проект ­– "Вся Україна читає дітям".

Мета проекту – популяризація книги та поширення ідеї раннього читання дітям, адже подружившись із книгою змалку, діти неодмінно виростуть порядними, розумними, цікавими й успішними людьми, які згодом і нашу державу розбудовуватимуть відповідно.

Проект реалізовувався в низці областей, у листопаді 2013-го корисну ініціативу підхопило Закарпаття, назвавши свій проект "Читайте разом з нами". Щотижня до дитсадків та шкіл Ужгорода приходили відомі краяни, котрі читали для дітей і на власному прикладі закликали батьків приділяти належну увагу розвитку малечі з допомогою книги.

Через сумнозвісні події, тоді проект довелося згорнути. Та все ж, актуальність меседжу не вичерпалась і вже нині підштовхнула небайдужих до відродження проекту.

Відродження проекту в області стало можливим завдяки управлінню культури ОДА, яке надаватиме заходам організаційну та фінансову підтримку в співпраці з представником Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва на Закарпатті – провідною українською дитячою письменницею Галиною Малик.

Відкриття проекту "Все Закарпаття читає дітям" відбулося 19 січня в залі академічного обласного театру ляльок. Участь у святі взяли організатори та перший гість проекту, а також – ужгородські школярі, на яких чекає знайомство з цікавою книгою, вистава від акторів "Бавки" та ще чимало сюрпризів.

23 лютого, у вівторок, розпочинається соціокультурний проект «Все Закарпаття читає дітям», який проходитиме в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва. В рамках всеукраїнського проекту «Вся Україна читає дітям» відбувається даний проект на Закарпатті. Галина Малик, представник Центру дослідження літератури для дітей на юнацтва на Закарпатті, і управління культури Закарпатської ОДА ініціювали реалізацію даного проекту.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар