четвер, 27 жовтня 2016 р.

                     "Все, що душа довірила словам" -
                    
                                    поетична зустріч з місцевою поетесою
                                                     Гафією  Дмитрівною Данишек





У Костилівській школі відбулась зустріч з місцевою поетесою. Захід проводився з метою ознайомити присутніх з талановитою поетесою, зацікавити дивовижним світом її поезій, сприяти розширенню світогляду дітей, виховувати патріотичні почуття.




Ведучі свята ознайомили присутніх з біографією поетеси, а сама поетеса поділилася спогадами про дитинство, шкільні роки, незабутні моменти. Протягом заходу було багато запитань: коли написано перший вірш, що її надихає на створення поезій, якою літературою вона захоплюється сьогодні. Гафія Дмитрівна відповіла на всі запитання і звернулась до дітей із закликом багато читати, бо саме читання збагачує людину духовно.
Великим дарунком для всіх стали нові поезії поетеси про рідне село, мальовничий наш край, про події на Україні.
Наприкінці заходу завідувачка сільською бібліотекою озвучила книжкову виставку "Літературна Рахівщина".
Учні старших класів декламували поезії "Іду по землі", "Карпати, музико моя!", "Проводжала мати","Я вдячна долі..." та багато інших. Серед віршів поетеси особливе місце займають вірші про події на Україні. Щемило на серці, боліла душа слухаючи їх. Словами поезій поетеса хоче "достукатися до небес", щоб знищити зло, утвердити панування добра і світла.
Присутні  переглянули відео - кліп  поезія "Спаси, Всевишній Україну" на слова Г. Данишек , покладена на музику Василя Поповича у виконанні Олександра Садварій.







Немає коментарів:

Дописати коментар