понеділок, 6 червня 2016 р.


Вечір  краєзнавства

                             «Моє село, для мене ти єдине»

Рідний край! Починається він із батьківського порога, стежини до хати, маминої колискової пісні. Для кожної людини найдорожчий той край, де вона народилася, звідки пішла у світ.

Як кожна велика річка починає свій нестримний біг до моря з невеличкого чистого джерельця, так і любов громадянина до своєї Батьківщини розпочинається з любові до тієї місцевості, де він розпочав пізнавати світ, де пройшли його дитячі роки.

Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь нашого славного роду українського.

Відомо також, що людина любить те, що добре знає. А знати про те, як було засновано село, звідки походить його назва, історію села, легенди та звичаї не тільки цікаво, але і потрібно.

Цікаву розповідь про наше село присутні мали змогу послухати на нашому вечорі, який відбувся у бібліотеці.

Представлено книжкову виставку «На рушниках доріг лежить моє село»,  проведено  інформаційну годину про село Костилівка, розповідь про видатних людей села.

На вечір запрошено Шмига Василя  наукового керівника гуртка географії та лісознавства Малої академії наук зі своїми вихованцями гуртка Бондар Віталія та Данишек Ірина, які розповіли історію села та  легенди.

Василь Васильович представив свою презентацію «Костилівка -  моя  Костилівка»  та власний фільм «Вічна магія Костилівки».



 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар